27 Mayıs 2010 Perşembe

We Love Apple

Çoğu şirketi çoğu sebeplerden sevmeyebiliriz... Ama Apple başkadır... Sevmemek için sebep sadece fiyatları olabilir. Evet biraz burjuva rakamlardır çok istesenizde tüm Apple ürünlerini eve yığamazsınız. (Ünlü Lidya kralı Karunsanız ayrı tabi) "Yok abi ben Mac OS sevmiyorum" diyen adam muhtemelen sadece tekno-marketlerde "Aaa apple!" diyerek Maclerin yanına palazlanan tiplerdir. Mac OS kullanıp Windows'a işletim sistemi diyecekk bünye şarhoştur, cahildir ve şiddetle ezilmesi gereklidir.
Ne zamandır herhangi bir apple oyuncağı ile ilgili bir yazı yazmak istemem yukarıda kolajını gördüğünüz iPOD Sound Dockları ile kısmet oldu. Çoğu konsept olan pahalı oyuncakların ses kalitesi yönünden donanımları tartışılmaz nitelikte karar vermeniz gereken tek şey hangi manyakça tasarımı evinizde görmek istediğiniz olacaktır.
Söz konusu Apple ürünleri olduğunda konsept olan çoğu ürünün konsept tasarım olarak kalması pek mümkün olmuyor. Her ne kadar bu Dockların üretici firmaları Apple olmasa da JBL ile her yerde görmeye alışık hale geldiğimiz absürd Dock tasarımları Apple ürünleri yardırırken yerinde saymayacak ve giderek daha da absürdize olacaktır.İş darbukanın çakması bu Avrupa Tarzı Tamtam'a kadar gidip, darbukadan iPod Dock yapmaya bile teşebbüs etmelerine doğru gidiyorsa eğer evde günlük hayatta çok amiyane alanlarda kullandığımız objeleri iPod'a takıp dinlediğimiz bir geleceğe doğru gidiyoruz demektir.
Evin bir köşesine koyacağımız bir şeyin sadece ilginç olmasını beklemek biraz fazla dantelli bir düşünce gibi gözüküyor. Sırf farklı ve güzel diye büfede kristal bardakları sergileyen bir neslin çocukları olarak en azından evin köşesinde duran iPod Dock'un stilize ve şık olması en büyük temenimiz olacaktır sanırım.

Su götürmez bir gerçek varsa oda artık 5+1 müzik sistemlerinin hantal ve eski moda olmasına yakın bir geleceğe yol aldığımızdır. Her yer iPod olacak muhtemelen ve eve gelince Dock'unuza park edip aleti evde müzik keyfine devam edeceksiniz. Eğer iyisinden, güzel ve eve gelenleri kıskandıracak cinsten bir dock alacaksanız kesenin ağzını açmak bir yana yırtıp saçmanız gerekebilir. O zamana kadar bakmak serbest, buyurun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails