6 Mayıs 2010 Perşembe

Dergilerden Kule Yapmak!

Masamda görmüş olduğunuz bu minik ilham perisine baktıkça gülüyorum belki sizde gülersiniz diye yazıya bununla başlıyayım dedim. Boyu küçük ama endorfin salgılatma gücü yüksek bu minik R2 ünitesini aldığım günü her sene törenlerle kutlasam yeridir. Bugün bile yorgun argın eve gelmişken gülümsetti fırlama astromech droid beni. Yorgunluğun sebebi ise ilk olarak ay başı olması yani yeni ay yeni dergiler demek iki her çarşamba olduğu gibi Tünel'de başlıyan İstiklal maceramın tüm Beyoğlunu alt üst etmemle sonuçlanması. Neler mi bulduk?
Türkiye'de dergilerin konu ve konsept skalası geniş olamadığından mütevellit bizde üstün ingiliz genlerimizle yabancı mecmualara yöneliyoruz entellektüel gelişimini tamamlamış bünyeler olabilmek için. Zira bu dergileri de bulmak bir hayli zor. Bir ay takip ettiğiniz bir dergiyi bulabilirken bir diğer ay o dergi uluslararası arak yasaları gereğince bir yerlerde kayboluyor ve arşiv Nisan Mayıs Temmuz Ocak gibi absürd bir on iki hayvanlı türk takvimi aylarına göre ilerler oluyor. Ay başında dergi avına çıkmak çoğu insana saçma gelebilir ama yapanlar var tabi ki. Yukarı da gördüğünüz dergilerden ikisi açıkça Geek diye haykırırken bir diğeri Level(bildiğiniz yerli mecmua), bir diğeri ise PSM3. Geek dergisini bilmeyenler vardır mutlaka ama kısa özeti bizim blogun birinci kalite kağıda basılmış halidir. Kendimizi onlarla karşılaştırmak gibi bir hadsizlik yapmıyorum tabi ki ama kısa özet olarak bu cümle yerinde diye düşünüyorum. PSM3 ise Offical Playstation 3 dergisi içinden her ay PS3-PSP-PS2 için uyumlu interaktif bir CD çıkıyor trailerların, extraların bulunduğu. Bu dergileri edinmek isteyenler yada başka yabancı dergilerle ilgilenenler iletişime geçebilirler her zaman olduğu gibi.
Bu dergilerin dışında birkaç tanede(topu topu üç tane) çizgi roman bulduk tabi ki "dergi avımız" sırasında. Captain America Reborn Hardcover, Batman -orjinal serinin- geçen haftalardaki sayısı, ve tek sayılık Siege özel çizgi romanı. Arşivci olmak biraz bütçeye zarar verse de fazla abartmadan bu işi yapmak ilgilenen herkesin keyif alarak yapacağı türden şeyler. Çizgi Romanlar da malesef ingilizce fakat ben kasarım diyen herkes için istenilen serilerden çizgi roman edinimi yapılabilir. Bu ayki "dergi avımız"da bitmişken bir ay bu stresten uzak bir şekilde yaşamanın hafifliğini yaşamak gerçekten güzel olacak.

İletişim ve Sipariş:wwwonka22@gmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails