17 Mayıs 2010 Pazartesi

Iron Man 2 Büstleri - Mark IV ve War Machine

Teneke adamın bir dünya pahalı figürüne ağzımız sulana sula baktık. Tüm detayları ince ince işlenmiş şaheser niteliğindeki figürlerden sonra bir büst iyi gider demiş olacak ki Sideshow, 2. filmi takiben büstlerin en babası sayılabilecek bir esere imza atmışlar kendileri.
Seride zırhların tasarımları gayet karizmatik dokunuşlarla hazırlanmış bunu kimse inkar edemez. Hepimizin dibi düştü ilk filmde bu teknolojik konservelere, özellikle Tony Stark'ın garajda zırhı yoktan var ederken ki sahneleri tekrar tekrar izlemelikti. İkinci filmde birde gri tenekemizin modifiyelenip War Machine olarak arz-ı endam etmesi vardı ki tadından yenemedi, yenmedi. Filmdeki karizmanın ve metal katsayısının tavan yapmasına yetti hatta arttı.
İkilinin doğuşuna tanık olduğumuz ikinci filmden sonra bu iki figürü yan yana görünce heycanla ağzı açık kalacak bir dünya insan olacaktır mutlaka. Zira bir IronMan - WarMachine büstü göze batmadan ne kadar estetik yapılır sorusunun yanıtıdır bu eserler. O kadar elitist dokunuşlar seziliyor ki üzerlerinde kolları kesik Venüs heykelini anımsarsanız eğer, sanat tarihde o heykele kafa tutacak cinsten iki büst çıkmış ortaya.
23cm boyutunda hiçde küçümsenmeyecek bir cüsseye sahip bu iki figürün her ikisinde de Polystone malzeme kullanılmış. Büstlerde pek alışık olmadığımız bir özellik olarak ayrıca ikonik olarak malzemeler filmdeki zırhların malzemesi baz alınarak oluşturulmuş. Mark IV'un boyası ise War Machine göre daha parlak ve canlı duruyor gibi görünüyor. Göğüslerdeki ve gözlerdeki Led aydınlatma ise figürlere gerçekmiş hissi uyandırması için eklenmiş birkaç ufak detaydan biri.
Büstler güzel yapıldıkları zaman her daim diğer figürlerden daha göz alıcı oluyorlar. En büyük kanıtlarından biri olarak bu iki figürü gösterebiliriz sanırım. Bir diğer güzellikleri de arşivlerin, DVD'lerin, kitaplıkların karizmatik komşuları olmalarıdır ki bu da en sevdiğimiz kısmı. Fiyatları 150TL olan bu lüks ev süslerinden alıp ev hediyesi getiren arkadaş, eş-dost el üzerinde tutulmalı, öpüpte başa koyulmalıdır. Benden söylemesi.

Sipariş ve İletişim: wwwonka22@gmail.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails