28 Mayıs 2010 Cuma

Batman 3'e çakma Joker (!!!)

Bu adam kimdir sorusuna birkaç gündür "Eee işte Heath Ledger..." cevabı almaktan midem bulandı. Ama demekki harbiden insanlarda o hissi uyandırıyor. Allahtan insanlar çift yaratılmış yoksa Nolan ne yapardı kim bilir. Batman'nin 3. filminden önce Inception'ı çekmeye karar vererek kendisini takip edenleri hem krize sokmuş hem de bomba bir film geleceği beklentisine itmişti yönetmen. Ve bu filmin cast'inde öyle isimler mevcut ve onlara dair öyle dedikodular dönüyor ki kendisi bile "Ne ettim ben!" diye dizini dövüyor olabilir.
Nolan'ın yeni filmde ilk kez çalıştığı isim DiCaprio filmde bize neler verebilir merak edilirken asıl büyük dedikodular cast'in geri kalanın da dönüyor aslında. Inception'da daha önce Batman serisinde izlediğimiz oyuncular mevcut genelde. Ken Watanabe, Cillian Murphy, Michael Caine bunlardan en göze çarpanları. Aslında bu tespite göre oyuncular seride oynayanlar ve oynayacaklar olarak ikiye ayrılıyor. Zira Inception'ın diğer oyuncularından Marion Cotillard'ın Batman 3'de Bruce Wayne'nin duygusal boşluğunu dolduracak isim olarak gözükmesi, Ellen Page'in (Juno'dan hatırlayabilirsiniz) tarihin ilk dişi Robin'i olarak arz-ı endam etmesi olası gözüküyor.
Asıl önemli haber ise yukarıda copy paste yönetmiyle üretimi tamamlanmış çakma Heath Ledger'ımız Joseph Gordon-Levitt'in Batman 3'de ağır bir makyajın altında Joker olarak gözükeceği. Nolan 3. filmde muhtemel olarak Riddler karakterini ön planda tutacaklarını ima etse de filmde küçük birkaç sekansda Joker'e dair göndermeler yapılacağı ve gözükeceğini çıtlatmıştı bize. Gözükme olayının olası bir flashback'e yoran çoğunluk kısmın beyin orgazmı yaşamasına sebep olan yeni Joker haberinden sonra Inception'ın castinde daha önce 500 Days of Summer ve G.I. Joe filmlerinde izlediğimiz Levitt bitiverince Nolan'ın aklının dibi bir nebze olsun görünmüş oldu.
Filmde bir anlamda ikinci filmin sonunda hava da kalan Joker hikayesini bir yere bağlamak için yapılan bu hamlenin yapımcılar tarafından stratejik bir hamle olarak kullanılabileceği gibi bir olasılıkta mevcut. 3. filmde aynı zamanda Harley Quinn'in de gözükeceği haberleri dolaştığından filmde Joker'in yaptıklarından ilham alan bir Riddler işleyecek olan Nolan'ın Joker'i izleyici tepkisine göre olası bir 4. filmde farklı bir yüzle beyazperdeye taşıyabilir Quinn ile birlikte. Tabi son noktada sadece fiziksel benzerliğin yeterli olmadığı diye düşüncelere dalarak acaba Levitt, Ledger'ın verdiği kötülüğün amacı vardır, "Joker candır!" hissini verip veremeceğini düşünmeye başlayabiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails