13 Mayıs 2010 Perşembe

Nolan Batman'den önce Inception diyor

Aylardır internette yapacak birşey bulamadığım her an googleladığım daimi kelime Batman-3 oluyordu. İnternette en çok fanmade posteri yapılan ve dedikosu dolaşan yapımlardan biri olduğunu tespit etmemse birkaç haftamı aldı. Fakat geçenlerde rastladığım "Nolan's New Film" ibaresinin altındaki Inception filmi beni nedense hiç şaşırtmadı. Hepimizin bildiği üzere (hala izlemeyen varsa eğer legal veya illegal yollarla edinmesini şiddetle tavsiye ediyorum) Prestige filmi de iki Batman filmi arasında Nolan'ın kardeşi ile beraber aklımızı almak için patlatdığı filmlerden biriydi. Üstat yine geleneği bozmamış ve arada bize beyin ereksiyonu yaşatacak cinsten bir yapıma imza atmış.
"İnsan aklından çıkan basit bir fikir şehirler inşa edebilir, bir fikir dünyayı değiştirebilir ve tüm kuralları silbaştan yazabilir. İşte bu yüzden onları çalıyorum" diyerek Leonardo DiCaprio'nun ağzından bize klişe bir cümleyle sesleniyor Nolan. Sıradan olmayan şeyse filmin kendisi. Trailer'ın başında geçen bu cümle filmi özetliyor ama neyle karşılaşacağımızı kestirmek bir hayli güç. Konuya dair bilinen tek olgu DiCaprio'nun bahsi geçen fikirleri insanların zihinlerinden çaldığı. Ama söz konusu Christopher Nolan olunca sıradan bir fikirden sıradan bir film beklemek saflığın önde bayrakla koşanı olmak demektir.
Filmde artık Nolan Ticaret A.Ş.'nin vazgeçilmez elemanlarının (Ken Watanbe, Micheal Caine vs.) yanı sıra ilk defa Nolan ile çalışacak isimlerde yer alıyor (Marion Cotilard, Ellen Page vs.). Bahsi geçen çömez oyuncuları kuvvetle muhtemel Batman serisindeki filmlerden bir sonrakinde ve/veya uzak gelecekteki yeni bir Batman filminde de izleyeceğiz. Nolan bir açıklamasında "Batman ve Robin batman hayarınlarına ve bana fazla gay geliyor" diyerek olası bir femine-Robin sinayali vermişti ki çoğu alternatif kadro da Ellen Page'in ismi Robin rolü ile anılır olmuş internet aleminde. Batman'den bizi soyutlayıp birazda bunu tadın bakalım diyecek olan Nolan'ın ve bizi hayal kırıklığına uğratmıyacağını daha filmin ilk fragmanından gösteriyor. Film bir Oscar Süpürücüden çok, Christopher Nolan'ın kariyerindeki emin adımların bir sonraki basamağı niteliğinde. Olası bir Oscar ise şuan ki durum itibariyle kaçınılmaz gibi gözüküyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails