22 Mayıs 2010 Cumartesi

Santa Claus'un ofisiyle yarışır...


Tecrübeyle sabittir ki 20 yaşına basmış, üniversite hayatına adım atmış, bir nebze girişimci olan (özellikle erkek) çömez olgunların en büyük hayali ilerde kendisine ait bir ofise sahip olmaktır. Üniversitede girişimci olmak zengin olmanın ilk aşamasıdır hesapta (onlara göre). Zengin olunca da Türkiye'de emsali olmayan eğlenceli, çalışma potansiyelini en üstte taşıyacak yaratıcı bir ofis kurulacaktır elbette ki. Hayaller, hayaller... Ama yapanda yapıyor işte...
UpperKut adındaki bu görmüş olduğunuz ve benim hala tam olarak ne iş yaptığını çözemediğim ajansın Kanada'daki ofisini görmektesiniz. Montreal'de istiflenmiş bu garip işlevli ofis yanından geçerken dikkatinizi toparlamanızı hayli güç hale getirecek bir kucak dolusu saçma detaya sahip. (Duvarların çim ve saz efektlerinden oluşması gibi.)
Birkaç zırva bilgiye dayanarak şirketin illüstrasyon ve bilgisayar animasyonları üzerine çalışıyor olduğunu çıkarmış olsam da sağlam şekilde üfürüyorda olabilirim. Kanada'da genelde hem İngilizce hem de Fransızca kullanılıyor bildiğiniz üzere ve bu marjinal ajansımız genelde Fransızca bilgilerle kendini ifade etmeye çalışmış. Fransızcamın düzeyinin başlangış seviyesinin altında olduğunu düşünecek olursak ofis kara para bile aklıyor olabilir bana güven olmaz.
Son iki yazıdır içimizdeki çocuğun dışarı şiddetle fırlamasına yol açabilecek şiddette delicesine absürd, dayanılmayacak derecede marjinal ve diğer zincirleme isim tamlamalarını hakkedecek kadar sağlam mekanlar paylaşıyorum, evet farkındayım. İçiniz gidiyor, canınız çekiyor olabilir o zaman çalışın sizin de olsun biz de bir kahve içmeye geliriz herhalde o vakit.

Türk mantığı çorarım gider ne uğraçacam derseniz mimari planını da paylaşayım ilerde lazım olur belki çok paranız olursa. Ama o zamana kadar düşen dibimizi yerden toplayarak boş zamanlarımızı geçirebiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails