12 Mayıs 2010 Çarşamba

Demir Adam(lar) Avengers'a göz kırpıyor (!)

Ironman'i izledin mi sorusuna bugün "Hangisini?" diye soruma soruyla cevap veren dostuma "Git, defol ikisini de izle!" dememle sonuçlanan konuşmada bir kez daha farkettim ki izlemeyeni, izlemek istemeyeni şiddetle ezmek, kınamak lazım. Film güzeldi güzel olmasına ama sonunda bizim ağzımıza bir parmak bal çalıp "Hadi yavrum Avengers'ı bekleyin!" demeleri ayıp olmuş. Spoiler yok ama dikkat edin okurken belki ağzımdan birşey kaçırabilirim.
Birinci filmde beklentileri alt üst edip alın size IronMan diyen yönetmen Jon Favreau, üstünde hiç ikinci film baskısı (bunu da hiç anlamamışımdır doğrusu bkz Öss Stresi, Gerdek gerginliği vs.) hissetmemiş olacak ki ikinci filmde bize birde yetmez iki tane diye naralar atırıyor. War Machine karizmasını Don Cheadle'ın (hatırlarsanız ilk filmde kendisi yoktu, ufak bir değişiklikle sonradan kadroya dahil oldu) cool oyunculuğundan alıyor. İlk filmde Cheadle'ın karekteri James Rhodes Mark II'ye ufak bir göz kırpmıştı, diğer filmde zırhı kuşanacağının sinyallerini vermişti. Zira silah modifiyeli Mark II'nin içinde kendisini görmek seyirciyi şaşırtmamasına rağmen heycanlandırmadı demek abese balıklama dalış olur.
Benim filmde War Machine gördükçe heycanlandığım kadar Scarlett Johansson'un sahnelerinde oturduğu yere sığamayan bir izleyici gurubuda vardı ki salonda onları da yargılamak War Machine'i hor görmekle aynı seviyede densizlik olur. Kızıl dalgalı saçlı Black Widow'un sarışın görmeye alıştığımız Johansson'da bu denli canlı durabilmesi allahın ona bir lütfu olsa gerek. Aksiyonda da oynarım kime ne mesajını almamız için elde avuçta ne varsa kullanmış güzel oyuncu. Dünyevi işleri bir yana bırakacak olursak sıradanlığı aşmayan oyunculuğuna rağmen Scarlett Johansson aksiyon sahnelerinde benim beklediğimden çok daha iyiydi (dublörüne de burdan selamlarımı iletiyorum)
Film bir devam filmi evet kabul ediyorum ama birçok yönüylede bir altyapı ve başlangıç filmi niteliğinde. İlk tavsiyem filmin bitişinin ardından arkanızdan atları kovalar gibi sigara içmek için vs. dışarı çıkmayın son da işin meraklılarının ağzının suyunu akıtacak derecede güzel bir sahne var ki bu da filmdeki onlarca göndermelerden biri. Çünkü film The Avengers'a inceden ayar veriyor. Dikkatli bir şekilde izlerseniz içerdeki ipuçlarını, göndermeleri hatta birkaç yerde geçen geyiklerin tamamen Marvel'ın efsane grubu Avengers ile alakalı olduğunu farkedebilirsiniz.
Filmden arta kalan tek şey DVD'sini alıp bir daha izleme isteği oluyor. Tabi birde Stark kadar paramız olsa Sideshow'un ilk filmi referans alarak ürettiği 1:2 skalada üretilen aşağıdaki figürü alır evinize koyarsınız. Bazen yazıyorum "Bu da figürse artık yani......" diye çünkü gerçekten de bu lafı hakediyor bu figürler. Bu da figürse adında bir kategori oluşturmam yakındır herhalde.
Yukarıda gördüğünüz figür gerçektende 1:2 boyutta üretilmiş üstadlar tarafından yani bu şu demek oluyor figür 1 metre boyutunda. Evet 100cm boyutundaki figür Stark'ın yaptığı zırhın birebir aynısı. Zırh filmde kullanılan zırhın yarı yarıya ölçeklenmesiyle, film arşivleri kullanılarak hazırlanmış.

Polystone ve metal malzemenin ağırlıklı kullanıldığı figürün fiyatı yaklaşık 2000 euro kadar olup gözlerindeki ve göğsündeki aydınlatmalar tıpkı filmdeki gibi hazırlanmış ve aynı mekanizmalar kullanılmış. Uzun lafın kısası bu ufaklığın içine bir tek Robert Downey Jr.'ın DNA'sını koymamışlar, geri kalan tüm detaylar düşünülmüş. Ah bir zengin olsam diye şarkı söyleten türden bir figür olmuş eline sağlık Sideshow Collectibles.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails