21 Mayıs 2010 Cuma

Star Wars bir yaşam biçimidir (!)


"İşte bu da benim evim..." diyerek teşhirci bir özveri ile başlamak isterdim bu yazıya ama ne yazık ki bende "Oha (!) Bu kadar da olmaz artık." diyerek başlıyorum. Bu gördüğünüz ve ileriki görsellerde göreceğiniz Star Wars temasıyla ve istikbal'in katkılarıyla döşenmiş ev, yurtdışıda bir yerlerde muhtemelen şuan episode IV bir daha izleyen bir Star Wars hayranının evi.
İnternet gezintileriniz sırasında bunun gibi birçok eve rastlayabilirsiniz. Star Wars, Marvel, Dc veya Anime figürleriyle dolup taşan bir sürü gözlüklü japon yada amerikalı elemanın evlerinin muhtelif sayıda fotoğrafları var Web'de. Bu evde insanı çığrından çıkaran farklı birşey var.
Fotoğraflara dibimiz düşerek defalarca baktığımıda dank etti kafama. İnternette gördüğümüz buna benzer geek objelerin dör bir yandan fışkırdığı diğer evlerden farkı evin her tarafından estetik akması. Star Wars checked ama estetik de checked .
Hem bu kadar süper figüre bir arada sahip olması hem de estetik duygunun adamın her hücresine işlemiş olması baktığınız zaman "Adeletin bu mu dünya?" diye isyan ettirmiyor değil tabi. Her gösterdiğim de "George Lucas'ın evi di mi?" diye sorup kendini avutmaya çalışan arkadaşım bile var ama nafile hayat umutlarımıza rağmen adil değil işte.
Evin sahibi camcıyı zengin etmek istememiş olacak ki çoğu figürü açıkta sergilemeyi tercih etmiş. Camlı sergileme söz konusu olsaydı camcı muhtemelen California'da Hugn Hefner ile komşu olurdu.
Bu kadar parayla kim bilir daha ne yapılabilirdi tabi ama bir koleksiyon ancak bu kadar iyi yapılabilirdi orası kesin. Satışını yapan dükkanlar bile bu kadar ürüne sahip değilken adamımız hepsini üşenmeden takip edip toplamış. Resimlere bakılacak olursa kaçırdığı bir figür yok gibi.
Birkaç ay önce Roxy'de gerçekleşen bir Star Wars partisi mevcuttu. NTV ile kazara burun buruna gelip "Parti hakkında ve Star Wars hakkında ne düşünüyorsunuz?" sorusuna "Star Wars bir yaşam biçimidir!" diye cevap veren arkadaşıma buradan selam yollayarum. Bu Epic Fail açıklama ile evin geri kalanını kendi başınıza gezin diyorum.







2 yorum:

  1. sw figür kolleksiyonu yapmaya başladığımda hayalimdeki görüntü buna benzer bir şeydi, bak şimdi sinir oldum, adam benden önce yapmış :)

    YanıtlaSil
  2. kim istemez ki böyle bir ev zaten... istemiyorum diyenin kafasına kafasına vurmalı yaş odunla :)

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails