8 Mayıs 2010 Cumartesi

Tony Stark yeniden zırh kuşanıyor

Bu haftanın can alıcı Geek sinema olaylarından biride muhtemelen Tony Stark'ın beyazperdeye Cuma günü (yani dün :p ) yaptığı çıkarma olmuştur sanırım. Gösterime girdiği saniye gidip "Oğlum şöyle bir sahne vardı" söylemini ağzına pelesenk etmiş münasebetsiz arkadaşların gazabından kaçınmak isteyen herkes cuma akşamı sinemaya hücum etmiştir sanırım. Bense muhtemelen salonların biraz daha tenhalaşması için en azından gelecek cumaya kadar bekliyeceğim.
Filmin kötü olmasına ihtimal vermiyorum neden diyecek olursanız:
1. Bu tip filmlerin izleyicisi Zengin-Fırlama tipleri sever = Tony Stark
2. Karizmatik ve siyahi yardımcı oyuncuları sever= Samuel L. Jackson
3. Filmde arz-ı endam eden kötü-seksi-taş hatunları da PEK sever= Scarlett Johansson

İşte bu üç değişkenin bir arada olduğu filmlerde senaryo, aksiyon, müzik ve/veya herhangi bir etken eksik olduğu zaman film izleyecisinin gözüne gözükmez olur. Bu yüzden filmden çıktığınızda duyabileceğiniz en somut eleştiri "İlk film gibi değildi be abi" olur ki ilk filmde Scarlett Johansson olmadığından bunu da ancak konuyla son derece alakalı olan bayan izleyiciler söyleyebilir.
Filmin bir özelliği daha var ki ilgili izleyiciyi daha ilk trailer yayınlandığından beri kendinden geçiriyor. Filmde AC/DC'den (aşağıda videosunu paylaştığım) bir şarkı var ki bir ömre bedel adeta. Sahne ile uyumu insanı kendinden geçiriyor. Şarkı gerçekten muhteşem olmuş, Angus ve Malcolm Young'a elinize sağlık babalar demekten başka birşeyde gelmiyor elden tabi.
.ilmi izledikten sonra muhtemelen bir daha izlemek istiyeceksiniz ve izlemeyen arkadaşlarınızı toplayıp DVD'sini edineceksiniz. Ironman ile edinmek isteyeceğinizi bir diğer obje yukardaki 15.5cm'lik Mark 3 Helmet heykelciği olabilir diye düşünüyorum. Baktığınız zaman taşıma ayağı ile tam Tony Stark'ın garajından fırlamış bir havası olan figür metal ve komposit malzemeden imal edilmiş. Sideshow firması tarafından 1/4 oranında üretilmiş bu retro figürün fiyatı ise 160TL.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails