19 Mayıs 2010 Çarşamba

Adamlar Buzzzz Gibi Bar Yapmışlar


Biz burada "Oooo muhteşem ürün!!" diyerek Ice Shots'ı öve duralım adamlar dünyanın dört bir yanında Buzdan Barlar yapmaya başlamışlar. Şaşırdım ama şöyle... Buzdan otel falan artık zaten bize olağan geliyor ama Ice Bar gerçekten detaylı düşünülmüş ve farklı bir deneyim sunmak açısından gerçekten iddaalı bir konsept olmuş. Ice Hotel'e baktığınız zaman çok para kokan bir yanı var, insanları çekebilmek adına yapılmış bir pazarlama tekniği ve pazarda diğer otellerden sıyrılma çabası olarak gözüküyor. Bar ise gerçekten kullanıcıya deneyim ve tecrübenin hazzını sonuna kadar yaşatmak için detaylı ve elitist şekilde projelendirilmiş.
Bu işin altından bir içki firması çıkmasaydı zaten şaşılacak bir durum söz konusu olurdu. ABSOLUT Ice Bar adı üstünde Absolut firmasının dünyanın yanlızca 4 şehrinde (umarız kısa zamanda bir de boğaz kenarında şube açarlar) konsept olarak yarattığı ve tamamen her detayı buzdan ibaret barın ta kendisidir. 4 şehir arasında en bilindik olanlar ve yakın bir gelecekte yolunuzun düşücebileceği Londra ve Stockholm buzdan barların tabiri caiz ise en "yardırmış" olanları.
1999 yılında Ice Bar ilk kez Nijer Çölünde bir moda şovunda ortaya çıkıvermiş. Katılımcıların ilgisine doyamayan ufak Ice Bar'ın cazibesini keşfeden bir kısım Absolut yetkilisi (halk arasında mini çakal diye tabir ediyoruz kendilerini) gerçek bir barın projesine başlamışlar.
2002 yılında ilk Ice Bar'ı Stockholm'de açan Absolut 2010 senesinde dünyaya 4 adet bu mucizevi mekandan hediye etmiş bulunuyor. Oteli geçtikte ölmeden önce görülecek bilyon şey kitaplarında eğer bu barlardan biri yoksa gözlerin ölüm anında çakmak çakmak olma ihtimali kuvvetle muhtemeldir. Gidilmeli, görülmeli, nispet yapılmalı. Şiddetle tavsiye edilir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails