6 Mayıs 2010 Perşembe

Just Cause 2 Spider'ın Tahtına Aday Olmaya Geliyor!

Nisan ayı nasıl geçti diye soranlara Just Cause 2 kovalamakla diye yanıt verir oldum herhalde. Zira konsolumun bende olmadığı 1 hafta boyunca oyun oynamamanın verdiği gazla yeni bir oyun almak için düşünürken Just Cause 2 düştü aklıma. Ama her oyun severin korkulu rüyası oyunu çıkar çıkmaz oynama içgüdümle baş başa kalmış oldum bu kezde. Zira bilen bilir eğer orjinal almak zorundaysanız ya da almayı alışkanlık haline getirdi iseniz bir oyunu çıkar çıkmaz almak istemek bütçeyle ters orantılı bir harekettir. Nisan ayı bu zorlu oyun-bütçe eğrisi ile geçti benim için işte bu yüzden.
Bu zorlu süreci bugüne kadar getirmenin dayanılmaz hafifliği ile yaşıyorum şuan çünkü oyunun 2. eli OverGame'e an itibariyle düşmüş bulunmakta. Size Just Cause 2'den bahsedeceğim ama ondan önce bilmeyenler için OverGame'den bahsedeyim. OverGame İstanbul'da birkaç şubesi bulunan ve sadece oyun severlerin ihtiyaçlarına cevap veren bir GameGeek mağazasındır. En önemli özelliği ise PS3 oyunlarının üyeleri arasındaki değişimini gerçekleştirmesi. Aşağıda OverGame ile ilgili web adreslerini sıralıyacağım oradan merakınıza son vermeniz mümkündür.
inFamous oynadıktan sonra bir süre FRG oynamıyacağıma dair kendime söz vermiştim ama Just Cause 2 sağolsun yine özbenliğimle aramdaki tüm güven ilişkisini kopararak yeni bir FRG macerasının içinde bulmuş olacağım kendimi ilerleyen günlerde. Oyunun ana karakteri Rico ile paraşüt ve kanca ile öyle garip bir oyun deneyimi sunuyor ki oyun size Spider-Man ile Battlefield karışımı bir konseptte oyun çıkıyor ortaya. Oyuna başladıktan sonra 2 zorunlu görevi yerine getirdikten sonra size verilen haritada istediğinizi yapmakta ve istediğiniz yere gitmekte özgürsünüz. Özellikleri ve oynanış biçimiyle gerçekten farklı ve devrimsel bir FRG olmak istediğini gösteriyor oyun size. Aşağıdaki videoda benim anlatabileceklerimden daha fazlasını oyunun birinci dereceden yaratıcısının ağzından dinleyebilir ve gameplay görüntülerini izleyebilirsiniz. Ama bu oyundan sonra bir daha uzun bir süre FRG oynayamıyacağız hepimiz gibi gözülüyor çünkü oyun diğer tüm aynı konseptteki oyunlardan fazlasını vaadediyor.

Over Game WEB: http://www.overgameweb.com/
Over Game Twitter: http://twitter.com/Overgame
Over Game Facebook: http://www.facebook.com/OverGame

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails