20 Haziran 2010 Pazar

Allahtan ayrı dünyaların insanlarıyız Maul!

Darth Maul'u severiz, bilirsiniz. Birbirinden meymenetsiz Luke, Anakin, Han, Leia (Leia en azından diğer detaylarla arayı kapatsada :) ) figürleri bizi direk olarak Maul, Palpatine, Vader figürlerine yöneltiyor ki bu da filme alternatif bir son olarak ekonomik açıdan Dark Side'ın belini iyice doğrultması anlamına geliyor. Kusura bakmayın Jedilar ama durum bu.
Darth Maul'u hep madur görmüşümdür. Ayrıca ilk filmde ölmesi (teorik olarak ilk pratik olarak dördüncü film gibi karışık bir durum da mevcut ayrıca) kendisini gözümde harcanmış bir karakter statüsüne itmiştir. Velhasıl kendisi Müge Anlı'ya çıkıp hakkını arasa yeridir. Her ne kadar Dark Side figürlerinin diğerlerine oranla daha kaliteli olmasını haklı çıkarmaya çalışsamda bu duruma ilk ve orta dereceli yetkililer tarafından bir çare bulunması bizi mutlu edecektir kesinlikle.
İşin başka bir tarafında da büstleri falan seviyoruz tabi yine ama action figür denince akan sular duruyor, devinim adeta tersine dönüyor. Fakat gayet rahat dünyanın en iyi action figürü ile karşı karşıyayız diyebiliriz. Kullanıcı deneyimini en üst seviyeye çıkaran türden bir kutuyla gelen ürünün içinden Darth Maul'un birkaç kuşak sülalesine (Maul ailesini düşününce insanın tüyleri hipotenüse teğet geçiyor gibi ama) yetecek kadar takma el çıkıyor.12" yani hala bilmeyen varsa (sizi cahiller) belirteyim 30cm'lik figürümüzün sert yüzeyleri polystone, kıyafetler ise gerçek kumaştan. Figürden malesef sadece 1,000 adet ve malesef sadece Amerika'da var. Parayı basıp alırım derseniz http://www.thy.com.tr 'den ilk olarak bir Amerika bileti almanız gerekiyor yani. Figürün uçaktan daha ucuz olduğu açık zira figür $150. Doktordan, masraflı Darth Maul gibi bir durum var ama ne diyeyim... Değer!

2 yorum:

  1. darth maul, neredeyse tüm sw hayranlarının vazgeçilmezi. zamanında yapımcılardan şöyle bir laf duymuştum. darth maul un çok sevileceğinden emindik, o yüzden filmde kesin, net, şüpheye yer bırakmayacak şekilde öldürdük. yoksa önemli karakterlerin çoğundan daha fazla popüler olması olasıydı ;)

    YanıtlaSil
  2. haklılık payı varmış esasen :) ama ben müge anlı konusunda ısrarcıyım :)

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails