16 Eylül 2010 Perşembe

İlk Porsche'yi hatırlayanınız var mı?

Koleksiyon yapmanın en pis yanı mı? Onu sayfalarca sürecek farklı bir yazı dizisinde ele alıp Hürriyet'in pazar ekinde yayımlamak üzere başka bir güne saklayalım en iyisi. Ama ben size kıyak yapıp birini hemen şuracıkta söyliyeyim. Eğer herhangi bir çöp parçasını dahi biriktirmeye başlarsanız hiçbir zaman durmak bilmeyeceksiniz demektir. Koleksiyon yapmak ve arşivcilik bitmeyen birşeydir. Sürekli koleksiyonunu yapacağınız yeni şeyler bulmak üzerine bir eğiliminiz vardır.
Şimdiye kadar hep size Polystone figürlerden bahsededurduk. Arada bir izlediğimiz filmleri, gezintilerimizi, dergi avlarımızı, oynadığımız oyunları anlattık. Ama hep plastik koktu blogumuzun sayfaları. Plastikten metal hurdalara bir geçiş yapıyoruz demeyeceğim. Olay şu ki artık yeni bir koleksiyona başlıyoruz. Yazıların arasına sıkışan küçük, yakışıklı metal parçaları görürseniz şaşırmayın derim ben zira artık Polystone kaplı blogumuza kardeş bir bileşik geliyor. Evet nur topu gibi bir Die-Cast alaşımımız oldu.
Küçük metal parçalarımızdan ilki 1952 model bir Porsche. Türkiye'de nüfusun %98'nin hayatında en az bir kez Porsche'nin nasıl okunduğuna dair bir tartışmaya girdiği apaçık bir gerçek. Buna bir açıklık getirildikten sonra bana göre tartışılması gereken ilk şey firmanın ilk modelinin ne olduğudur. Ben hemen nesiller boyunca ülkeye miras kalacak yazılı bir belgeyle bu işe açıklık getirip yeni bir kaosu önleyeyim. Evet Porsche'nin ilk modeli bir 356'dır.
Herbir detayı Porsche ailesinin fertlerinin elinden çıkan araç, resimlerde gördüğünüz aracın büyükbabasıdır. 356B Cabriolet ise genç ve spor torun olarak 1952 yılında piyasaya sürülmüştür. 1:24 skalasındaki Die-Cast model Burago firmasının elinden çıkan klasik bir ürün. Kasko ve plaka masrafları alacağınız oyuncakçının insafına kalmış. En yakın oyuncakçıya koşarken cüzdanı almanızı tavsiye eder, iyi uçuşlar dileriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails