23 Eylül 2010 Perşembe

Dünya'nın en hızlı* motoru ama biraz küçük

Hayabusa. Normalde Japonca birşey söylemek herhangi bile insana aşırı derecede zevk verdiği halde Hayabusa demek beyinimin içinden egzoz dumanları bile çıkarabiliyor. İki tekerlekli bir metal parçası düşünün ki siz üzerindeyken asfaltta 312 km/s hızla hareket edebilecek bir motora sahip olsun. Suzuki 20. yüzyılın en hızlı motorsikletini sunar.
20. Yüzyıl'ın diyorum çünkü tıpkı Hayabusa'nın Honda CBR1100XX Super Blackbird'ü 1999 yılında koltuğundan ettiği gibi Ducati Desmosedici RR'de Hayabusa'yı koltuğundan aynı şekilde alaşağı etti. Endamı ve 90'lı çocuklara yaşattığı Hayabusa mı Kawasaki Ninja mı tartışmasının keyfi bile nice hızlı motorlarla kıyaslanamayacak kadar kıymetlidir 99 model GSX'in.
Dünya üzerinde gerçekten (her ne kadar ben inanmasamda) küçük ama etkili diye bir tabir varsa New-Ray firmasının çıkardığı bu 1:32'lik Suzuki GSX 1300R 1999 Die-Cast model motor bunun kanıtıdır. Son bir tavsiye eğer hayatınıza değer veren bir insansanız Hayabusa kullanmadan önce A-2, A-3 ,A-4 allah ne verdiyse almanızı tavsiye ederim. Zira sağlığa zararlıdır etiketi taşıması sigaralardan daha gerekli bir araç olarak piyasaya sürülen bir motordur kendisi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails