3 Ağustos 2010 Salı

Bir Cyborg Maul Eksikti!

Darth Maul'a olan sevgimizi akrostiş şiirlerle ve diğer blog yazılarımızla uzun uzun anlatmıştık. Kendisinin Star Wars'un en karizmatik karakterlerinin başında geldiğini de zaten konuşmuştuk. Tam dedik ki tamam Darth Maul hakkında konuşacak pek birşey kalmadı Sideshow Star Wars filmlerinden sonra kitaplarla devam eden alternatif evrenlerin birinden tutup karşımıza Cyborg Darth Maul'u getirdi. Hikayesini bilmeyenleriniz olabilir tabi ama Cyborg Maul'u görünce istinasız "Allahım sana sığındım." demek geliyor insanın içinden.
Hikayemize gelecek olursak... Luke Skywalker, Padme'nin ölümünden sonra amcası Lars'ın yanında Tatooine'de büyümekte ve Obi-Wan onu uzaktan gözlemekte ve korumaktadır. Birgün Luke amcası Owen Lars'ın kucağında çölün ortasında dururken Owen uzaktan hızla koşan birşey görür. Yaklaşan şey Cyborg Maul'dur. Sith çocuğa ulaşamadan toprağın içinden Obi-Wan çıkar ve Maul ile kapışırlar. Obi-Wan Sith'i yener ve alnına ışın kılıcını dayar fakat öldüremez. Owen Lars Maul'un kafasına tüfekle ateş eder ve Sith ölür.
Tahminen Darth Sidious, Maul'u bulmuş ve onu General Grevious'a da yaptığı gibi yarı canlı yarı makine bir ölüm silahı haline getirmiştir. Hikaye esas itibariyle bu şekilde cereyan eder. Yılların karizmatik karakteri Maul, çöl amelesi Lars Owen tarafından öldürülür ve Star Wars hayranlarının önüne geçilemez yası asıl bu noktada başlar.Yıllarca öldü bildiğimiz Darth Maul ikiye ayrılan parçasının üst kısımıyla karşımıza çıkar ve saçma sapan bir hikaye içinde sonsuzlağa uğurlanır. Bakarsınız alt parçayı da bulur Darth Sidious da daha güzel bir hikaye okuma şansımız olur.
İşte Sideshow'un bu hikayeyi baz alarak, Maul'u Owen Lars'a koşarken pozladığı bu figürümüzde Maul'un bir nebze de olsa yaşlandığı ama karizmasından pek de birşey kaybetmediğini görebiliyoruz.(En azından belden yukarısının) Boynuzlarda gözle görülür bir gelişme var bu da figürün boyunun 62cm'i bulmasında büyük rol oynuyor. Polystone ve polyresin malzemenin ortaklaşa çabasından meydana gelen Cyborg Maul figürümüz Sideshow'un ComicCon10'da tanıttığı birkaç Star Wars figüründen biri. Daha filme odaklı figürler beklememize rağmen alternatif evrenden bir figürle karşımıza çıkan Sideshow'un figürü fena sayılmaz ama gerekliliği tartışılabilir elbette. Bu yılın son aylarında çıkması beklenen figürün fiyatı ise $325 olarak duyurulmuş bulunmakta.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails