25 Ağustos 2010 Çarşamba

Oyuncakların Geç Kalan Hikayesi

-Tamam beyler, bu bir soygundur. Kimse kımıldamasın!! Şimdi şu kasayı boşaltın bakalım. HAhhahHahahaaa. PARA PARA PARA!

Andy'nin hayal dünyası Patates Kafa'nın suçlu görüntüsü ve Woody'nin kahraman halleriyle başlayan oyuncak hikayemizi dün 3ledik. Küçükken sürekli oyuncaklarımı konuşturmaya çalışmamdan mı yoksa canlanabilecekleri hayaliyle uzun süre yaşadığımdan mı bilmiyorum her türlü oyuncak hikayesi beni çok etkiler. Zamanında ben de çok istedim ki o küçük oyuncaklarım canlansın birlikte maceralara dalalım, birlikte gezelim tozalım. Ve biliyorum ki aslında siz de çocukken oyuncaklarınızla konuştunuz, canlanmalarını istediniz ama çaktırmıyosunuz, neyseee...!!
Bilmeyenler için oyuncakların 3. hikayesi Andy'nin üniversite çağına gelmesi ve artık oyuncaklarını tavan arasına kaldırmak ya da bağışlamak arasında vereceği kararla başlıyor ve oyuncakların istenmediklerini düşünerek gitmeyi seçtikleri bir anaokulunda yaşadıkları maceralarla devam ediyor. İşte biz bu maceralar sırasında çooookkk güldük. Ama bildiğiniz bayaa güldük. Bu kadar güzel olmasını çok istemiştim de hiç tahmin etmemiştim açıkçası.
Fakat biz daha henüz sinemaya gidememişken benim ilk(?) Toy Story oyuncağım elimdeydi :))




Siz de oyuncakların hikayesini her an hatırlayıp gülmek istiyorsanız Toy Story baş karakterlerinin hepsinin büyüklü küçüklü oyuncaklarını Toyz Shoplarda bulabilirsiniz. Şimdi siz "acaba benim eski oyuncaklara ne oldu?" diye düşünedurun ben Jessie'yi de alıp şu çok güldüğümüz sahneyi izlemeye koyuluyorum. İzlemediyseniz size de iyi seyirler .



13 Ağustos 2010 Cuma

Geçtiğimiz bir hafta içinde öyle bir derdimize çare buldum ki gerçekten beni takdir edip böylesine bir bilgiyi paylaştığım için +rep verecek, internet aleminde sanal egomu tatmin etmekten çekinmeyeceksiniz. Şuan sanki iki elementin füzyonunu evdeki küçük labaratuvarımda gerçekleştirmişim gibi bir özgüven ve bu seyirde devam eden dizginlemez bir giriş yapmış olabilirim, hemen şuan beklentiyi aşağı çekip, "Yok lan yok aslında o kadar da önemli birşey yok..." diyerek bombayı patlatmak istiyorum.
Muğla'da bir yerlere taşınmak gibi bir hayaliniz var mıdır bilmem ama ben şu okulu falan da bitirince sevdiceğimi de alıp Karadeniz mi olur Ege mi olur şöyle havası, güzel, insanı güzel bir yerlere taşınmak niyetindeyim. Ne bulduğuma gelecek olursak, son dakikada piyangondan çıkmışçasına planlanan bir Muğla - Bodrum tatili cereyan etti geçen haftalarda başımdan. İlk tespitimiz gittiğim yakın dostumla beraber "Ulan buraya çoluk çocuk (büyük arkadaş grubuyla) gelecen asıl..." oldu. Ardından yaptığımız bu yanlışı anlayıp kendimizi öğretmen emeklisi bir çift gibi 40 yaşından sonra yapılabilecek aktivitelere adadık. Şuan Bodrumda yol tarifi edebilecek seviyede hissetmemin nedeni işte o emekli çiftler gibi sürekli katır tepmiş gibi dolaşmamızdır. Dolaşırken en apaçi esnafından, saat sabah 9'da kafası iyi olanına kadar her türlü insanla muhabbet kurmuş olmamız da tamamen yapacak hiçbir işimiz olmamasından kaynaklanıyordur herhalde.
Lafı uzatma lan artık söyle ne buldun? İlk önce her yerde karşıma çıkan Suziki Jeep'imi orada da buldum onu da araya sıkıştırayım. Ama en önemlisi bire bin katarak figür, t-shirt, oyun vs. satan iki adet birbirine çok yakın Geek dükkanı buldum. Akla ilk gelen şey İstanbul'da dahi fazla tutunamayan bu tip mekanların Bodrum'da nasıl olupta Since 1860 mertebesine erişebildiği oluyordu konuya meraklı insanlarda. İçeride tamamının İstanbul'dan geldiğini bildiğim bir konuya hakim kısım bir de konudan tamamen habersiz "Ohaaaa çok gerçekçi oğlum"cu kısım vardı. Hepsini göz ardı edip fiyatlara göz gezdirdiğimde şişirilmiş birçok fiyat olduğunu kolayca anlayabiliyorduk tabi ama Action Figürlerdeki çeşitlilik insanı şaşırtacak derecede fazlaydı. Yani sonuç itibariyle olurda Muğla'ya falan yerleşirsek, işi bilen, meraklı insanlarda var. Atlar Suziki Jeep'imize haldır haldır tutarız Bodrum Barlar sokağının yolunu.

P.S. : mağazaların isimleri CraZy(evet bildiğiniz tshirt satan) ve Music Sale. İkisi de Barlar sokağında birbirlerine çok yakınlar sahilden giderken sağ tarafta kalıyorlar. Yolu düşenlerin bilgisine

3 Ağustos 2010 Salı

Bir Cyborg Maul Eksikti!

Darth Maul'a olan sevgimizi akrostiş şiirlerle ve diğer blog yazılarımızla uzun uzun anlatmıştık. Kendisinin Star Wars'un en karizmatik karakterlerinin başında geldiğini de zaten konuşmuştuk. Tam dedik ki tamam Darth Maul hakkında konuşacak pek birşey kalmadı Sideshow Star Wars filmlerinden sonra kitaplarla devam eden alternatif evrenlerin birinden tutup karşımıza Cyborg Darth Maul'u getirdi. Hikayesini bilmeyenleriniz olabilir tabi ama Cyborg Maul'u görünce istinasız "Allahım sana sığındım." demek geliyor insanın içinden.
Hikayemize gelecek olursak... Luke Skywalker, Padme'nin ölümünden sonra amcası Lars'ın yanında Tatooine'de büyümekte ve Obi-Wan onu uzaktan gözlemekte ve korumaktadır. Birgün Luke amcası Owen Lars'ın kucağında çölün ortasında dururken Owen uzaktan hızla koşan birşey görür. Yaklaşan şey Cyborg Maul'dur. Sith çocuğa ulaşamadan toprağın içinden Obi-Wan çıkar ve Maul ile kapışırlar. Obi-Wan Sith'i yener ve alnına ışın kılıcını dayar fakat öldüremez. Owen Lars Maul'un kafasına tüfekle ateş eder ve Sith ölür.
Tahminen Darth Sidious, Maul'u bulmuş ve onu General Grevious'a da yaptığı gibi yarı canlı yarı makine bir ölüm silahı haline getirmiştir. Hikaye esas itibariyle bu şekilde cereyan eder. Yılların karizmatik karakteri Maul, çöl amelesi Lars Owen tarafından öldürülür ve Star Wars hayranlarının önüne geçilemez yası asıl bu noktada başlar.Yıllarca öldü bildiğimiz Darth Maul ikiye ayrılan parçasının üst kısımıyla karşımıza çıkar ve saçma sapan bir hikaye içinde sonsuzlağa uğurlanır. Bakarsınız alt parçayı da bulur Darth Sidious da daha güzel bir hikaye okuma şansımız olur.
İşte Sideshow'un bu hikayeyi baz alarak, Maul'u Owen Lars'a koşarken pozladığı bu figürümüzde Maul'un bir nebze de olsa yaşlandığı ama karizmasından pek de birşey kaybetmediğini görebiliyoruz.(En azından belden yukarısının) Boynuzlarda gözle görülür bir gelişme var bu da figürün boyunun 62cm'i bulmasında büyük rol oynuyor. Polystone ve polyresin malzemenin ortaklaşa çabasından meydana gelen Cyborg Maul figürümüz Sideshow'un ComicCon10'da tanıttığı birkaç Star Wars figüründen biri. Daha filme odaklı figürler beklememize rağmen alternatif evrenden bir figürle karşımıza çıkan Sideshow'un figürü fena sayılmaz ama gerekliliği tartışılabilir elbette. Bu yılın son aylarında çıkması beklenen figürün fiyatı ise $325 olarak duyurulmuş bulunmakta.

Related Posts with Thumbnails