18 Temmuz 2010 Pazar

Yepyeni, doktordan, sıfır Spider-Man

Aman seri yeniden başlıyor, oyuncu değişecek ne olacak, Sam Raimi yeni filmi çekmeyecek öldük bittik diyen arkadaşlara seslenmeyi kendime bir borç biliyorum, "Basın gidin lan buradan!". Her ne kadar sert çıkışmayı sevmesem, her fikre (ne kadar aptalca olursa olsun) saygı duysamda ilk filmdeki tavşan dudaklı Tobey'nin, oyunculuğuna şahitli senet gerektiren Mary Jane'mizden ve son nefeslerinde kötü "Adam bas baba kötü adam..." yakarışlarımızdan illallah etmek üzereydik ki seri bitti. Peki neden izliyorduk ilk seriyi? Sebep açık tüm olumsuzluklara rağmen Sam Raimi çok iyi bir yönetmendi, malzeme güzeldi ve çekilen ilk adam akıllı çizgi roman uyarlamasıydı.
Ha yeni filmden çok mu birşey bekliyorum hayır. 3D Spider-Man izlemedik demiyeceğiz sadece, gerçi şimdiye kadar güzel 3D film izlemedik ama. Yeni serinin yönetmenliğini pekde kabarık bir sinemografiye sahip olmayan Mark Webb'e teslim etmişler. Yeni Sıpaydiyi de basın toplantısıyla tanıtmışlar. Yukarı da gördüğümüz arkadaş, evet kendisi yine Spiderman ile uzaktan yakından alakası olmayan vizyonda bir kişilik, Andrew Garfield yeni serimizde binadan binaya hoplayıp zıplayacak arkadaş. Merak edilen nokta ise Avengers'da da kendisinin arz-ı endam edip etmeyeceği.
Ne varsa kuşe kağıdın iki arasına sıkışmış eski dostta var demek geliyor tabi içimden bu zırvaları gördükçe. O güzel grafiklerle bezeli çizgi romanın dokusunu bırakıp modacılara kıyafeti teslim edip, dandik filmler yapacaklarına şu figürden biraz feyzalsınlar. Lakin figür filmlere konu olacak kadar şatafatlı olmuş. 28 cm'lik boyuyla, standart büstlerin arasında kendini belli edecek kadar yapılı bir figür kendisi. Polystone malzemeyi bola döke harcamak yerine sadece 750 tane üretip dağıtmışlar dünyaya figürümüzden.
Aynı seride daha önce Venom ve Back to Black figürlerini çıkaran Sideshow, Ağustos 2010'da stoklara giriş yapacağını duyurduğu ürününü yaklaşık $200'dan satışa sunacak gibi görünüyor. Spiderman 4'ün kuvvetle muhtemel estetik açıdan sınıfta kalan figürlerini heyecanla beklemeyi umut ederdik ama "Biz malımızı biliyoruz!" ve gelecek olan kalitesiz figürlerin yerine tercih edeceğimiz emektar çizgileriyle Stan Lee'nin imzasını taşıyan "Biz yapana kadar en iyisi bu." adlı Spider figürümüz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails