2 Ekim 2010 Cumartesi

Italian Job 1969 mu?


Sokakta bir Mini Cooper görmek insan metabolizmasında iki tür reaksiyona yol açar. Arabanın beğenilmesi ile vücutta monoamin bir nörotransmitter olan seratonin salgılanır ve "Oha ne güzel araba lan..." tepkisi verilir. Ya da arabayı görüp bünyede yayılan "Bende niye yok lan bundan" sinyalleriyle "Ne biçim araba lan bu!" tepkisi verilir. Sonuç aynıdır kısaca, eğer sokakta bir Mini Cooper görülürse beğenilir, bağra basılır, candan canmışçasına sevilir.
İlk üretimine 1959 yılında başlanan aracın tarihi içinde piknik tüpü taşıma kamyoneti olarak kullanılması gibi birkaç kara leke olsa da yarım asırlık tarihinde her zaman sokakların küçük ve haşarı çocuğu olarak görüldü. Üretimi ilk olarak British Motor Corp. tarafından yapılan Minileri günümüz itibariyle BMW (hiç de bilmiyorduk yani) üretmektedir.
1969 yapımı Italian Job'u bilmeyenler mutlaka olabilir ama bir yeniden çevrim olan Charlize Theron'lu yeni Italian Job gözünüzden kaçmış olamaz. İşte yıllar önce o film daha ilk kez gün yüzüne çıkarken afişlerde oyuncuların yerine eski model bir Morris Mini adeta tüm Hollywood yıldızlarından rol çalıyordu. Tabi yeni filmde Charlize'in altındaki yeni model Mini ile muhteşem park sahnesini de atlamamak gerekir.
Miniler yılları devirirken karizmalarından, küçük ama etkili profillerinden ve kızları hala hayran bırakan aptal, şapşal çekiciliklerinden birşey kaybetmediler. Kızlar sadece kısa ve komik erkeklerden değil, kısa ve komik arabalardanda hoşlanabilir düşüncesi ile yola çıkan BMC yetkililerinin gün gelip bu küçük canavaların WRC'de yarışabileceklerini düşünmüşler midir? Orası tartışılır tabi.Burago firması tarafından üretilen bu 1:24 skalalı Die-Cast Morris Mini Cooper modelinin fiyatı 30TL. Standlı yada isterseniz standsız sergileyebileceğiniz modelin farklı renk seçenekleri de mevcut. Eğer bir model araba koleksiyonunuz varsa 60'lı yıllara doğru yaklaştığınızda atlamamanız gereken modellerden biri bana göre. Yeni model bir Mini Cooper'dan daha karizmatik ve daha klasik bir Morris, koleksiyon için "Sana koleksiyonumu göstereyim mi?" katagorisinin kapısını açan bir parçadır.
Related Posts with Thumbnails