27 Temmuz 2010 Salı

Zeus Your Son Has Returned!

Biz Sideshow'dan ComicCon10'da efsane olacak figürler bekliyorduk ama herifler bize alın bu size yeter dercesine bir 2011 katoloğu çıkarmışlar. Eğer içinde şu God of War - Kratos figürü olmasaydı ve hatta bu figür bu kadar güzel olmasaydı Sideshow ile papaz olmamız işten bile değildi. Hayır adamlar o kadar SW figürü varken gidip Cyborg Darth Maul figürü çıkarmışlar.(Onu da programımızın ilerleyen saatlerinde siz sevgili izleyicilerimiz ile paylaşacağız) Ama yine yiğidi mundar edip hakkını paketleyelim. Kratos her an hareket edip bir yerlerimize blades of exile'i döşeyecek gibi duruyor.
17" yani 43cm boyundaki Kratos Olympos'un harabelerine ayağını atmış. "Ulan Zeus sana burdan bir atlarım 'allah'ın şaşar allahsız herif" bakışı atarken elindeki Exile'ı birilerine döşemek için yer arıyor. Evet figürümüzün pozlamasının özetini genel olarak böyle yapabiliriz herhalde. Son oyunda böyle bir figür çıkarmak akıllarına gelmiş ancak Sideshow sanatçılarının ama temenimiz daha fazla "Yararım lan burayı!" ifadesiyle bizi bizden alan Kratos hatta Zeus, Poseidon, Afrodit, Afrodit,Afrodit bi de Afrodit figürü çıkarsınlar.
Figürümüzün ana maddesi tahmin edebileceğiniz gibi üst kalite polystone. Son boyamaları ve detay çalışmaları elle yapılmış Sparta'nın hayaletinin. Silahları figür için çalışan ekipten ayrı bir ekipçe modellenmiş. Silah ve zırhların detayları için ayrı bir ekip çalışmış anlayacağınız. Son oyundaki Kratos'un birebir aynısını ortaya koymak için sanatçılar herbir detaya aylarca çalışmışlar(dedikleri kadarıyla!!). 2010'un son çeyreğinde bir zaman diliminde çıkarmayı planladıkları Kratos figürünü $250 veren herkese dağatacaklar mı yoksa sınırlı sayıda üretimle bu figürü efsane haline mi getirecekler daha henüz karar verememişler fakat ister 100 tane ister 1000 tane isterlerse milyon tane üretsinler figür şimdiden biz oyun severlerin hatta uzun zamandır oyun oynayamayan benim gözümde efsane olmuş durumda gerisi teferuat...

Not: anne bak ben personal blogger oldum http://simdiodegilde.blogspot.com/


25 Temmuz 2010 Pazar

Better Watch Out Cause I'm a War Machine

Hayır tamam konuyla alakası pek olmayabilir ama ben buradan başlamak istiyorum. Allah allah kime ne?! Blogun yegane iki yazarından biri ben değil miyim? Kim ne diyebilir acaba? Evet kendisi nev-i şahsına yandığımın bir Kiss şarkısıdır aynı zamanda "War Machine". Ve şöyle der 'Better watch out, cause i'm a war machine...' Hani çalınsa AC/DC'nin yanında filmde hoş olabilecek bir şarkı diye düşünmüşlüğüm var mıdır? Ee var tabi, yadırganamaz bir karizması var şarkının...
Figürü görünce gerçektende "Better watch out hacı, this is a harbici war machine" diyerek Le havle la isla bonita HotToys bu kadar da yardırılır mı be kardeşim diyorsunuz. Hayır yani bir figür yapılırken 36 farklı noktadan tutup büküp sergilenebilecek bir figür yapıyorsanız, ben o nokta da bir dakika durup saygılarımı önlerine pervasızca halı edebilirim ancak. Dünya üretim limiti de olsa hayli klas bir figür olacakmış 30 cm'lik War Machine figürü ama hadi affettik onu da.
PVC'den imal figürümüz yanında al bir kafa nereye dayarsan daya niteliğinde bir ekstra kafa ve birkaç ekstra elle karşılıyor bizi kutuyu açtığımızda. Göğüsünde ve ellerinde bir Iron Man zırhı klasiği olan LED aydınlatmalar ve arka tarafta açılıp kapanabilen flipler bulunuyor küçük Don Cheadle'ın. Bu ayın sonlarına doğru çıkması beklenen figürümüzün ceplere inat, akıllara ziyan fiyatı ise 450TL'imiş. Ha ben bu parayı vermem diyorsanız (yargılamıyoruz canım allah allah) buyurun şarkıyı dinleyelim. Better Watch Ouuut ..... Cause I'm a Waar Machiinee

18 Temmuz 2010 Pazar

Yepyeni, doktordan, sıfır Spider-Man

Aman seri yeniden başlıyor, oyuncu değişecek ne olacak, Sam Raimi yeni filmi çekmeyecek öldük bittik diyen arkadaşlara seslenmeyi kendime bir borç biliyorum, "Basın gidin lan buradan!". Her ne kadar sert çıkışmayı sevmesem, her fikre (ne kadar aptalca olursa olsun) saygı duysamda ilk filmdeki tavşan dudaklı Tobey'nin, oyunculuğuna şahitli senet gerektiren Mary Jane'mizden ve son nefeslerinde kötü "Adam bas baba kötü adam..." yakarışlarımızdan illallah etmek üzereydik ki seri bitti. Peki neden izliyorduk ilk seriyi? Sebep açık tüm olumsuzluklara rağmen Sam Raimi çok iyi bir yönetmendi, malzeme güzeldi ve çekilen ilk adam akıllı çizgi roman uyarlamasıydı.
Ha yeni filmden çok mu birşey bekliyorum hayır. 3D Spider-Man izlemedik demiyeceğiz sadece, gerçi şimdiye kadar güzel 3D film izlemedik ama. Yeni serinin yönetmenliğini pekde kabarık bir sinemografiye sahip olmayan Mark Webb'e teslim etmişler. Yeni Sıpaydiyi de basın toplantısıyla tanıtmışlar. Yukarı da gördüğümüz arkadaş, evet kendisi yine Spiderman ile uzaktan yakından alakası olmayan vizyonda bir kişilik, Andrew Garfield yeni serimizde binadan binaya hoplayıp zıplayacak arkadaş. Merak edilen nokta ise Avengers'da da kendisinin arz-ı endam edip etmeyeceği.
Ne varsa kuşe kağıdın iki arasına sıkışmış eski dostta var demek geliyor tabi içimden bu zırvaları gördükçe. O güzel grafiklerle bezeli çizgi romanın dokusunu bırakıp modacılara kıyafeti teslim edip, dandik filmler yapacaklarına şu figürden biraz feyzalsınlar. Lakin figür filmlere konu olacak kadar şatafatlı olmuş. 28 cm'lik boyuyla, standart büstlerin arasında kendini belli edecek kadar yapılı bir figür kendisi. Polystone malzemeyi bola döke harcamak yerine sadece 750 tane üretip dağıtmışlar dünyaya figürümüzden.
Aynı seride daha önce Venom ve Back to Black figürlerini çıkaran Sideshow, Ağustos 2010'da stoklara giriş yapacağını duyurduğu ürününü yaklaşık $200'dan satışa sunacak gibi görünüyor. Spiderman 4'ün kuvvetle muhtemel estetik açıdan sınıfta kalan figürlerini heyecanla beklemeyi umut ederdik ama "Biz malımızı biliyoruz!" ve gelecek olan kalitesiz figürlerin yerine tercih edeceğimiz emektar çizgileriyle Stan Lee'nin imzasını taşıyan "Biz yapana kadar en iyisi bu." adlı Spider figürümüz.

14 Temmuz 2010 Çarşamba

The Last Airbender - Koş koş Avatar başladı!

Uzun zamandır yazmadım ama tam 1 hafta sonra Türkiye'de vizyona girecek küçük kel dostumuz Aang ile ilgili "Sayılı günler kaldı" konseptli yazıyı kaçırmak niyetinde olmadığımdan yeniden oturdum sevgili "Q kardeşimin" başına. Avatar'ı hala bilmeyenlerimiz hatta kendisini mavi derili bir 3D yaratık zannedenlerimiz varmış diye duydum ki beni ne derece üzdü bu dedikodular, tassavur dahi edemem. Özetlermisin bize sevgili Ahmet dediler bir de üstüne. Ne diyeyim? Avatar tam anlamıyla "Nickelodeon'un bize son kazığı!" olarak özetlenebilir.
3 sene boyunca bayıla bayıla izledik şimdi niye bok atıyorum. Çünkü karizmada belli hasarlara yol açtı kendisi zira eşek kadar adamlar toplaşıp hep beraber oturup Avatar izlerken bulduk kendimizi. "Oğlum ne oluyor lan bize" demeye fırsat bile olmadan da geçti gitti tadına doyulmaz seri. Çocuklara yönelik televizyon kanalımızın sırf onlar için çektiği seri biz ve bizim gibi tohuma kaçmış bir dünya insan tarafından deli gibi izlenmeye başladığında muhtemelen yapımcılarda "Yok yavv..." diye tepki vereyazmışlardır. Ama onların canına minnet. İzlensin yeter...
Filmin çıkacağı haberini duyar duymazda "Ulan hadi biz izliyoduk Shyamalan sen ne halt etmeye izledin, eşşek kadar adamsın" deyivermiş bulundum. Kendisi, karısı ve kızı çizgi dizinin müptelasılarmış meğersem. Paramount'a gidip "Birader alın size yeni Yıldız Savaşları serisi" diyerek her ne kadar kendini bile aşan bir densizlik yapsa da yapımcı şirket al sana bir çuval para git çek kardeşim demiş. M. Night Shyamalan Lady in the Water ve The Happening filmleriyle sinema izleyicisinin gözünde bir anda yetenekli yönetmenden, sinema'nın Serdar Ortaç'ı kategorisine düşmüştü. Milyonların sevdiği kel dostumuz Aang'in macerası için kamera arkasına geçince de küçük çaplı bir isyan oldu haliyle. Cast açıklanınca ise tüm ahali Shyamalan sülalesi ile yakın ilişkiler içine girmeye hak kazandı.
Suratında gülücükle bir fotoğrafına rastlayamadığımız bir Aang, çekik gözlü karakterler yerine, eşek gibi gözleri olan Amerika'lı su kabilesi üyeleri, Slumdog Zuko ve daha bir dünya fiyasko. Shyalaman ne yapmaya çalışıyor falan derken filmi bekledikçe karakterler için "İyi gibi ya..." demeye başladık aslında itiraf edebiliriz. En çok eleştiri alan karakter eşleştirmelerinden biri olan Dev Patel - Zuko ikilisi içinse giderek yerleşmeye başlayan bir düşünce hakim bence. İlk başlarda "Oğlum ne alaka?" dediğimiz oyuncunun karizmasını Zuko ile ilişkilendiremediğimiz kesin. Ama Zuko'nun çizgi filmdeki karizması ile Dev Patel'in sakilliğini bir kenera bırakacak olursak, karakterin 3 film boyunca geçireceği değişimi Slumdog'da yiğidi öldürüp hakkını verdiğim genç aktörün oyunculuğunun tavan yapacağı bir kesit olarak nitelendirmek "Ahanda buraya yazın!" türünden bir tespit olacak, göreceksiniz.

Filmi izlemedik, izledikten sonra sinematik olarak altyapımız ne olursa olsun, huylu huyundan vazgeçmeyecek ve çeşitli sosyal mecralarda filmi değerlendireceğiz. Ama göz önünde bulundurmamız gereken yegane bir nokta var. Film kesinlikle çizgi dizinin birebir kopyası olmayacak! Kesilmiş, eklenmiş, azaltılmış ve tamamen çıkarılmış bir çok öğe olacak. Zira bahsettiğimiz dizi 3 sezon boyunca 20şer bölüm çekilmiş ve en ince ayrıntıya kadar giren bir fenomendi. Film ise çizgi dizinin "uyarlaması" olacaktır. Sinema tamamen farklı bir sanat dalı olduğundan ve kendine göre dinamikleri, kuralları olduğundan, televizyondaki öğeler ile beyazperdedekiler farklı olacaktır. Filme gitmeden önce duyacağınız eleştiriler bu yüzden "Olmamış." "Yapamamışlar." "Hiç güzel değil." türünden cümleler olabilir. Bunlara aldırmadan filmi izlemek ve ondan zevk almak istiyorsak, beklentilerimizi çizgi film izlemek için değil, yeni ve keyifli bir üçleme izlemek için ayarlamalıyız. Lakin göremeyeceğimiz öğeler arasında Ateş Bükme hocası Jeong Jeong, June ve Lahana adam gibi sevdiğimiz karakterler var. Allahtan Shyamalan yeni bir densizlik edip Appa'yı da rahmetliler kervanına katmamış. Hatta hakkını vermek gerekirse baya da güzel bir modelleme söz konusu olmuş.Shyamalan'ı her ne kadar yerden yere vursak da (ilk kez bir uyarlama denemesi, CGI konusunda tecrübesiz olması ve sevdiğimiz bir seriyi berbat edebilme olasılığının olması yeterli sebepler aslında) kariyerinde zor günler geçirmesi sebebi ile büyük bir çıkış yapmak istemesi, Hint asıllı olmasından mütevellit Uzak Doğu kültürüne yatkınlığı, Bruce Lee hayranlığı ve genç yaşta savunma sporlarına olan ilgisi, Son Hava Bükücü de tadına doyum olmaz birçok ayrıntıyı izleyebilmemize olanak sunacak türden faktörler. Filmde yaptığı bazı rötuşlarla elementlerin manipülasyon tekniklerinde daha çok Uzak Doğu esintisi yaratmayı amaçlamış kendileri. Northern Shaolin, Tai-Chi, Ba-Gua, Hung Gar gibi teknikler ile her ulusun bükücülüklerini kendilerine özel hareketlerle sınırlamış.

Ayrıca Avatar'ın dövmesi çizgi diziye oranla filmde daha detaylı bir şekilde işlenmiş. Çince'den yola çıkarak yeni bir dil oluşturan film ekibi, dövmeyi bu dilin en estetik öğelerinden oluşturmuş. Coştuğu zaman 220 wattlık bir canavara dönüşen ve dövmeleri LED aydınlatmalarla döşenen kel karakter Avatar'a, Shyamalan tarafından biraz daha karizma pompalanmış ve çizgi dizideki çocuksuluk biraz daha arka plana çekilmiş. "Son Hava Bükücü"nün konusu, ayrıntıları ya da sinematik dinamikleri ne olursa olsun gişenin tozunu atıracağı kesin. Ama bizim tek umudumuz, izlemeye değer yeni bir üçlmeyle Shyamalan'ın kariyerini kurtarması ve bizim de önümüzde ki birkaç seneyi sinemada heyecanla birşeyler izleyerek geçirmemiz. Evet Avatar'a sayılı günler kaldı. Bundan bir hafta sonra sağı kırmızı solu mavi 3D Ray-Ban'lerimizi takıp bin yıldır buzun altında olan Aang'i kurtarmaya gideceğiz. Hepimize iyi seyirler...

8 Temmuz 2010 Perşembe

Ergen Potter'dan Baba Potter'a

Adamla beraber büyüdük resmen. O Londra'da kazandığı paralarla gününü gün ederken biz LGS'dir OKS'dir ÖSS'dir çalışıyorduk orası ayrı tabi ama herif küçümen tüyü bitmemiş bir ergen olarak çıktı karşımıza, sonra simitçi bıyığı gibi tüyleri çıkmaya başladı. Şimdi de eşek kadar olmuşta 3D film çeviriyor. Duygulanmamak elde değil.
Son filmin ilk bölümü Kasım'da ikinci bölümü ise gelecek sene Temmuz'da girecek mağlumunuz. Hani yaptıkları bir yönden ayıp çocukken gidiyorduk iyi hoş da 20 yaşında adamın kendini adadığı seriye sorumlu hissetmesinden dolayı hala küçük çocuklarla Harry Potter izlemesi biraz da utanç verici. Bir de iki film çıktı başımıza. Son bir "ya sabırla" Hogwarts cemaatine olan bu son görevimizi de yerine getireceğiz tabi. Bu sırada nerden nereye diyerek Gentle Giant'ın bizler için hazırladığı Voldemort ve Harry büstlerine bir bakalım dedik. Polystone malzemeden ve güzel bir aksamın üzerine oturtulmuş 9" ve 7" 'lik figürlerimizin fiyatların $60 civarında olup hani bir HP arşiviniz varsa, kitap ve filmlerden oluşan koca bir raftan ibaret, iki ucuna yerleştirebileceğiniz iki figür Lord ve Potter. Onları siz kutudan çıkarıp oraya yerleştirin siz ve biz de son 2 filmi izleyip raflara yerleştirmek için beklemeye koyulalım.

6 Temmuz 2010 Salı

Poison Ivy Adayı - Olivia Wilde

Yukarıdaki Fan Made postere konu olan hatun kişi olan Olivia Wilde'ı Batman filmlerinden birinde hayal ettiğimiz zaman "Aaa ne güzel olur lem..." diye tepki vermemiz zaten olağanken birde Poison Ivy'ye montelediğimiz zaman "Aha bu kız tamamdır." diyoruz. Zira kızıl saçlar ve yeşil gözler Olivia Wilde'ın doğasına tam olarak uyan birer detay gibi öylece üzerinde asılı duruyorlar.Her ne kadar hayal kurmak serbest olsa da 3. film de muhtemelen Riddler'ı izliyeceğimizden sizleri fazla ümitlendirmek niyetinde değilim. Ama eğer Nolan bir sürpriz yapmak isterse ya da olası bir Saga serisi şeklinde uzaması durumunda filmimizin, kendisini Poison Ivy olarak izlemek hem bize büyük keyif verir hem de Nolan'ın elinde Wilde'ın oyunculuğu sınıf atlar. "Herkes için en iyisi Olivia gel oyna Ivy'yi" diyip Flash TV spikeri gibi gereksiz seslenişlerde bulunalım da kimseden geri kalmamış olalım.

4 Temmuz 2010 Pazar

SpiderManitası - Mary Jane

Spider-Man nasıl başlar bilirsiniz. Peter Parker'ın ağzından şu sözler akar "Bu öykü hakkında size ne dediler bilmiyorum, bu mutlu biten bir öykü değildir ve beni anlatmaz... Sadece bir tek kişiyi anlatır. Herşey onun etrafında cereyan eder." Evet bahsedilen kişi Mary Jane'dir. Sevdiğimiz kişilik, Spiderman'in manitası, kızıl saçlı MJ.Şimdi oldu mu onca süper dingilden sonra bu figür demeyin zira Star Wars'da Slave Leia figürü neyse Marvel'da da Washer MJ figürü odur. Adam Huges çizmiş, Sideshow yapmış ve ortaya elinde Spiderman'in kostümü, cefakar ev hanımı haliyle Mary Jane'in bu figürü çıkmış.

1 Temmuz 2010 Perşembe

Oynamada yanında yat

Vakti zamanında validenin beynini yedim şu yeteneklerini kapitale dönüştürelim, gel yurtdışında RSS, Twitter yastık yapıyorlar (burada "neyy" şeklinde bir tepki alıyordum haliyle) biz de yapıp satalım diye. Ama velakin dinletemedim aradan birkaç ay geçti Friendfeed'de bir arkadaşımız seri imalata geçiverdi bir anda. "Şerefsizim aklıma gelmişti" gibi bir tepkiden uzak durarak yaptığı her işe emeğine sağlık Celinem, +rep deyiverdik."Esin kaynağı, tasarımcı adayı bir sanat asistanı" diyor kendine ama yaptığı işler gerçekten küçümsenmeyecek cinsten. Bir ananne hassasiyetiyle ve genç bir beyinle yapılan işlerden bahsediyoruz, pek alışılmış bir kombo değil hadi itiraf edelim. Hem ben hem de Nazlı'nın en sevdiği işlerden biri de aslında yumuşacık kumaşlar, keçeler arasında kendimizi kaybetmek olduğundan bu işin o kadar da kolay bir meşgale olmadığını bilen kişileriz. Aslında rakip bir firma bile sayılabilecek olsakta, blogger blogger'ın sosyal medyatikliğine muhtaçtır felsefisini benimseyen insanlarız allahtan. Ve işte kendisinin de son işi, gördüğünüz içi küçük işlemciler yerine elyafla dolu bu Nintendo Gameboy.Her pikseli yumuşacık bu yastığımızın bize eski günleri anımsattığı apaçık bir gerçek. Celinem'in diğer işleri ve sosyal medyaya da estirdiği "Revolution with Pillows" rüzgarı takip edilesi cinsten bir olay olarak ileriki günlerde daha da gözümüze batacak gibi görünüyor. Yumuşacık yastıklar edinmek isteyenler, bu kızın işlerini takip etmek isteyenler için son olarak birkaç adres verelimde hava da kalmasın onca yazı. Yastıklar ve Geekler önü alınmaz bir kombinasyon mu? Orasını tartışmaya açabiliriz tabi?!
Related Posts with Thumbnails