30 Haziran 2010 Çarşamba

Hediye Yağmurunda Clone Trooper Helmet

Karizmatiktir Clone Trooper her ne kadar kaypak olsalarda içlerindeki Jango Fett gönüllerin Head Hunterıdır. Sideshow'da 26 cm'lik güzel bir aksamın üzerine oturtdukları bir Replica Helmet hazırlamış bizim gibi düşündüğünden. PVC'nin yanında figürlerde alışık olmadığımız birde ABS yani Alkil Benzen Sülfonat kulanılmış ki maddenin en temel özelliği de dayanıklılık ve uzun ömürlülük sağlamasıdır. Yani kısacası $50 değerindeki figürümüz dayanıklı, karizmatik ve estetik olmuş. Bizde blogumuzda bu nadide hobiyi hem tanıtmak hem de okurları keyiflendirmek amacıyla küçük hediye yağmurları yaparken, açılışımızdan beri süren maratonun sonunda, 29 Haziran'da gerçekleşen çekilişimizde bir abonemize bu güzel Replica'yı hediye edeceğimizi söylemiştik. Kimyevi maddeleri, boyunu moyunu geç saadede gel diyorsanız buyrun kazanan abonemiz O S C A R adlı arkadaşımız. Birkaç hediye daha verdik şimdiye kadar hepsi 5 TEMMUZ günü yola çıkıyor. O zamana kadar dibimiz düşerek bakabileceğimiz bir sürü figürle daha buluşuruz umarım.

26 Haziran 2010 Cumartesi

Elf diyarından bir kepçe oğlan : Legolas

Bilindiği üzere Hobbit filmi ilerleyen günlerde "geleyazacak"... Bu sebepten eski günleri anarak LoTR figürlerini çıkardık tozlu raflardan. Birkaç gün önceki Gandalf Büstü incelememizden sonra elimiz birden Orlando Bloom cismine dönüşmüş Legolas'ın kulaklarına çarpıverdi.Elf diyarından gelen, Kuytuorman elflerinden olan yüzük kardeşliğinin karizmatik üyelerinden Legolas'ın bu 20"lik Premium Format figürü Sideshow'un insanlığa armağını olmuş desek yeridir herhalde.
Üzerindeki kıyafetler filmde kullanılan kıyafetlere malzeme ve detay açısından birebir benzetilmeye çalışılmış. Sert yüzeylerde polystone'un en üst düzey çeşidi kullanılmış ve son detayları ve boyaması el ile Sideshow sanatçıları tarafından yapılmış eşek boylu ve eşek kulaklı figürümüzden dünyada sadece 500 adet bulunmakta, fiyatı ise $300 kadar...

25 Haziran 2010 Cuma

Capt. America FanMade Posterler

Capt. America: The First Avenger geliyor. Eminim ki izlemeye doyum olmayacak bir film olacak. Trailerları, teaserları, rumorları, screenshotları etrafı sarmadan fanmade posterleri ile biz ilk girişi yapalım. Captain America ve The Avengers paylaşımlarından gözümüzü açamayacağımız günlere doğru yavaş yavaş ilerleyelim bu esnada...

24 Haziran 2010 Perşembe

Batman 3 FanMade Posterler

Yeni filmin internette henüz offical bilgilerinin esamesi okunmazken ortalık 3. filmin fanmade posterleri ile dolup taşmış. Hem de bazıları öyle kaliteli hazırlanmış ki yeni film için yeni bir tasarım yapmadan yapımcı firma içlerinden birini seçip kullansa kimsenin gıkı çıkmaz. "Aaa ben bunu bir yerde görmüştüm ama nerede?" dememek için bu sayfayı bookmarklayın, lazım olabilir...





Lüküs Hayat şarkısını söylettiren bir mekan!

Olgun oyuncaklara sahip olmanın bir diğer yanı da kendinize ait bir mekanın hayalini kurmakla başlar. Hep öyle marjinal bir evim olsun ki figürlerimi, ilginç aksesuarlarımı döşeyeyim etrafa gelenlerin dibi düşsün giderken zor toparlasınlar temalı hayallerimiz vardır.
Kimi zaman içi oyuncaklarla dolup taşan (bkz. Star Wars Home) mekanlar paylaşıyoruz. Ama öyle mekanlar oluyor ki paylaşılması şart, görülmesi mutlaka gerekli ama malesef içinde bize dair birşey yok. O zaman paylaşması benden içindeki detayları kendinize göre ağzınızın suyunu akıtarak hayal etmek sizden. Olgun oyuncak diyip duruyoruz da asıl olgun adamın oyuncağı bunlar da sayılabilir. Tartışmaya açık bir konu.



Eve Venom attık!

Bu küçük köpek yavrusuna benzemez, öyle sokaktan kucaklayıp eve getirebileceğiniz türden şirin bir yaratık değil. Eğer evi paylaştığınız aile bireyleri ve arkadaşlar varsa kendilerinin onayını almak gerekir yoksa bir gece su almaya kalktıklarında yüz yüze gelirler ve gerisi düşünmek isteyemeyeceğimiz detaylarla dolu bir hikayeye dönüşür.Eve bu figürü almayı çok istesemde dekoltesi bol iddaalı bir gece kıyafeti gibi birşeyi andırıyor ortalama bir koleksiyon için bana nedense. Başlangıç için baya ağır bir figür yani. Ama alana, sergileyene helal olmalı, hoş denmeli her halikarda. Zira Sideshow işini iyi yapmış ve adeta Spidey'nin azılı düşmanının doldurulmuş figürünü bize bahşetmiş.10"lik (25.5cm) Polystone büstümüz Sideshow'un Legendary Scale Marvel Bust serisinden çıkma bir ürün. Son detayları ve boyaması el işçiliği ile titizlikle yapılan heykelimiz için stüdyo her Marvel ve Spiderman koleksiyonunda bulunması gereken bir parça ibaresi kullanmış. Keşke bunu verdikleri fiyatları düşünerek söyleselerdi yada madem böyle düşünüyorsan fiyatı aşağı çekseydin be adam dedirtmeselerdi bize. Dünya üzerinde yanlızca 400 adet olan figürün fiyatı $200. Verilesi bir rakam tabi elimiz cebimize giderse, gidebilirse.

The Force Unleashed 2 - Harap bir Darth Vader



Unleashed 2'yi almaya gittiğim günü hatırlıyorumda... PSP'de ultra mario özentisi grafiklerle bittirdiğimiz oyunu Nazlı ile beraber birde PS3 oynamak istemiş ve yollara vurmuştuk kendimizi. Oyunu indirimle almanın verdiği inanılmaz hazla onu da bitirdik ve beklemeye başladık. Hala bekliyoruz ve beklemeye devam edeceğiz. Ta ki 26 Ekim'e kadar. İkinci oyunun E3 izlenimlerinden kısa bir özet geçersek oynanış açısından pek bir gelişme yok yani eski oyuna yakın bir motoru var (Euphoria motoru). Grafiklerin geliştiğini ve birkaç yeni özelliğin geldiğini söyleyebiliriz.Çift lightsaber, bolca ekstra kombo, Tie-Fighter'lı bir bölüm, bir de olmazsa olmaz mind trick eklenmiş oyunumuza.
Oyunu aylardır elimiz bir yerimizde beklediğimize değsin yeter diyorum ben sadece. Gentle Giant stüdyosu ise bu sırada boş durmamış ve en üstte gördüğünüz ilk oyundan aşına olduğumuz falafoş olmuş Vader figürünü yapmış bizler için. Çıkış tarihi için 2010'un 12. ayını işaret eden stüdyonun küçük ama süper detaylarla bezeli büstünün boyu 6.5". Polystone ve el boyaması sentezi olan küçük Vader'ın fiyatı ise $60. İkinci oyunu bitirip üçüncüyü beklemeye başladığım an canlandı bir an gözümde. Bitirmek kolayda beklemek çok koyuyor insana diye geek-arabesk bir şarkı yazılsın istiyorum. Yapsın bunu biri.

23 Haziran 2010 Çarşamba

Çakma ama birebir Fan made Batman Filmi! City of Scars

Bat in the Sun adında Fan made Batman filmleri yapan bir stüdyodan Nolan'ın filmlerini aratmayan derecede kaliteli ve güzel bir Batman filmi izlemekte varmış kaderde. 3. Batman filmden önce kısa bir mola, şimdi sıra 30 dakikalığına City of Scars'da. İyi seyirler...

22 Haziran 2010 Salı

Okeye Fantastik 4. aranıyor mu?

Dioramalar genelde kaba ve gereksiz detaylarla dolu olur ama sideshow bu sefer işini iyi yapmış gibi gözüküyor. Daha önce hayvani bir Ben Grimm (The Thing) büstüyle ilgili bir incelemeyi zaten yazmıştım, bu da ikinci fantastik figür incelememiz olacak. Figür aslında bir Diorama'dan çok tüm takımın bir arada olduğu aksamsız bir büst gibi görünüyor bu yüzden ona bir dioramadan çok büst muamelesi yapmak pekde ayıp olmaz.İlk sayısı Türkiye'de 1988 yılında yayınlanan Fantastic4'un vizyona giren iki filmi vardı bildiğiniz gibi. Materyal olarak (kahramanların çeşitliliği, güçleri vs.) bolca malzeme içermesine rağmen ne film ne de çizgi romanlar istenilen yükselişi verebilmiş sayılmazlar. Fakat Marvel evreninin nadide kahramanlarından olmaları ve diğer romanlara sıçramalar yapmaları kendilerini sevmemize yetiyor.Marvel'ın ve film stüdyosunun Avengers ve Avengers'ın alt segment filmleri dolayısıyla henüz ufukta üçüncü bir Fantastik Dörtlü filmi gözükmese de biraz makyajlı ve karizmaları gazlanmış bir dörtlüyü izlemek sinema izleyicisine gayet zevk verir.13"lik (33cm) Fantastic 4 Dioramamız Sideshow'un marjinal sanatçısı Pablo Viggiano tarafından özenle işlenmiş. Her ne kadar malzeme olarak seçilen Polystone üzerinde boyalar biraz kalitesiz ve "Ne işim var benim burada bilader" dercesine dursada figürün tipi tüm eksik özellekleri kapatacak kadar karizmatik olmuş. $190'lık figür diğer figürlere oranlar daha avantajlı. Eee ne de olsa dört al bir öde gibi bir durum söz konusu.


Karalar bağladı Spidey!

Eğer Sam Raimi son filmde Parker'a o siyah kıyafeti giydirmeden bitirseydi seriyi sağlam küfürler hazırlamıştım ona. Ağ kafayı severiz tabi her haliyle ama siyahlar içinde ayrı bir karizmatik oluyor kerata. Her ne kadar filmdeki siyah kostüm kırmızının sanayide boyanmış bir fraksiyonu olarak dursada siyah candır diyorum.Sideshow allahtan figürü hazırlarken kıyafet tercihini çizgi romanda Civil War'un ardından Spidey'nin kullandığı retro-modern siyah kostümden yana kullanmış. 17" (41cm) boyundaki figür ufak çaplı koleksiyonların içinde "Alemin kralı burada..." şeklinde raconsal bir üstünlüğe sahip olabilecek kalitede bir parça.9 farklı sanatçının üzerinde çalıştığı figür polystone'un farklı türlerinden yararlanılarak imal edilmiş. Boyamaları ve son detayları el işçiliği ile yapılan Black Suit Spidey'den yanlızca 1250 adet üretilmiş. Üzerinde durduğu küçük diorama aksanındaki detaylarda düşmanlarına ait parçaları görebildiğimiz figür, detayları ve estetiğiyle "Sana siyah çok yakışıyor..." diye detone şarkılar söylemeye itiyor insanı. Amy Winehouse'u anarcasına figürün ismini "Back in Black" koymuş olmaları ayrı bir tartışma konusudur diyorum ben $270'lık figür için.

21 Haziran 2010 Pazartesi

Nam-ı Diyar Hacı Gandalf

Batı dillerinde gri gandalf, elf dilinde mithrandir ya da "gri gezgin", cüce dilinde tharkûn ve harad dilinde de incánus... Sakallarıylaysa gönüllerin hacısı Gandalf. Griyken sevdik, ak pak olup dönünce de bağrımıza bastık kendisini. Peter Jackson yapmışken tam yapalım diyip Hobbit'i de çekmeye karar verince "Haydiii bakalım..." diye bir tepki vermiştik bir de. Zira Orta Dünya'nın bünyede bıraktığı etki sinema salonu ile sınırlı kalmıyordu hiçbir zaman.Yine biz cefakar sinema izleyicileri merakla beklediğimiz filmler listesini doldurup taşırıyoruz. Duygularımızı hiçe sayıp onu da çekeceğiz, bunu da çekeceğiz diyip vizyon tarihlerini M.S. 2028 gibi absürd zamanları burnumuza dayayan prodüktörlere bir kez daha söylüyorum, "Ayağınızı denk alın, gün olur devran döner." En azından bizim umudumuz o yönde.Yüzük Kardeşliğinden öncesini izleyeceğimizi bilmenin verdiği mutluluğa, eski bir dostu hatırlayarak devam edelim yayınımıza sevgili dinleyenler. Sideshow en iyi sanatçılarından Mat Falls, Earl Ellis, Jared Chapman gibi isimlerin imzasını taşıyan Gandalf büstümüze bakar bakmaz önünde diz çökmenize neden oluyor.Eski dostumuzun 14"lik(35cm) figürü yüksek kaliteli polystone maddeden yapılmış. Yapımında dokuz sanatçının çalıştığı büstün tüm boyaları el işçiliği olduğundan detaylar gayet güzel gözükmekte. Gözü miyop yada hipermetrop bir arkadaşı evinize davet ettiğinizde gayet rahat dedem diye yutturabileceğiniz bir boyuta ve işçiliğe sahip yani büst. Dünyada yanlızca (burası çok havalı) 450 tane bulunduğundan $150 gibi bir rakam gayet makul oluyor sanırım. Hobbit'te Gandalf aynı karizmasını koruyabilir mi ya da Peter Jackson "O son filmi çekmiyecektik" der mi bilemiyorum ama figür kesinlikle üst düzel koleksiyonlara layık bir parça olmuş.

20 Haziran 2010 Pazar

Knight and Day - Gece Gündüz Muse şarkılarıyla

Geçen yaz sevdiğim bir pub'da masada arkadaşlarımla beraber otururken yan masadan bir orta yaşlı ağabeyimizin "Abi sen ne yiyip ne içiyorsun. Bildiğin Tom Cruise'a benziyorsun ya!" demesinden beri Tom'a bir sempatim yok değil. Her ne kadar masa da oturan bir kız arkadaşımızın "Hadi lan!" şeklinde tepkisiyle sonuçlanan bir muhabbet olsa da bu filme sempatim hem Cruise'dan hem de soundtracklerin gençliğimin grubundan olmasından kaynaklanıyor.
Geçenlerde yine yazdığım gibi aksiyonu bol mizahı tadından yenmeyecek seviyede bir filme aç durumda bir yaz geçireceğimizi düşünürken Knight and Day can simidi gibi geldi. Cameron Diaz ve Tom Cruise'un baş rollerini sıvadığı filmin fragmanı eğer bizi yanıltmıyorsa gayet hoş bir filme benziyor. Sayın Diaz'ın suratını her zaman şapşal bulduğumu her fırsatta belirtirdim ki bu film benim tezim üstüne adeta kanıt niteliği taşıyabilecek bir belge sayılabilir. Tom Cruise ise fragman'da "Chuck"dan alışık olduğumuz bir çizgi de hatta biraz daha profesyonel (her fırsatta aksiyon ile dolduruyor filmi kendileri) fırlama ajan profili çiziyor.
James Mangold'un yönetmenliğini yaptığı filmimiz ki zat-ı alilerini 3:10 to Yuma'dan hatırlamanız mümkündür kendi janrına göre ortalama vaatlerde bulunan bir film. Tek amacının sinema salonundan ayrılan seyirciye yaz aylarında kaliteli bir komedi-aksiyon izletmek olduğu açık. Bizim de Temmuz ayında aman allahım gişe rekortmeni bir film izleyelim gibi bir derdimiz olmadığından, sinema planlarımız için ilk tercihimiz olacak bir film gibi duruyor. 9 Temmuz'da gösterime girecek filmimiz sinemada izleyemeyenlerin mutlaka DVD'sini edinecekleri bir film olacaktır. Filmde Matthew Bellamy ve saz arkadaşlarının tıngırdattıkları için bile izlenebilecek bir proje.

Allahtan ayrı dünyaların insanlarıyız Maul!

Darth Maul'u severiz, bilirsiniz. Birbirinden meymenetsiz Luke, Anakin, Han, Leia (Leia en azından diğer detaylarla arayı kapatsada :) ) figürleri bizi direk olarak Maul, Palpatine, Vader figürlerine yöneltiyor ki bu da filme alternatif bir son olarak ekonomik açıdan Dark Side'ın belini iyice doğrultması anlamına geliyor. Kusura bakmayın Jedilar ama durum bu.
Darth Maul'u hep madur görmüşümdür. Ayrıca ilk filmde ölmesi (teorik olarak ilk pratik olarak dördüncü film gibi karışık bir durum da mevcut ayrıca) kendisini gözümde harcanmış bir karakter statüsüne itmiştir. Velhasıl kendisi Müge Anlı'ya çıkıp hakkını arasa yeridir. Her ne kadar Dark Side figürlerinin diğerlerine oranla daha kaliteli olmasını haklı çıkarmaya çalışsamda bu duruma ilk ve orta dereceli yetkililer tarafından bir çare bulunması bizi mutlu edecektir kesinlikle.
İşin başka bir tarafında da büstleri falan seviyoruz tabi yine ama action figür denince akan sular duruyor, devinim adeta tersine dönüyor. Fakat gayet rahat dünyanın en iyi action figürü ile karşı karşıyayız diyebiliriz. Kullanıcı deneyimini en üst seviyeye çıkaran türden bir kutuyla gelen ürünün içinden Darth Maul'un birkaç kuşak sülalesine (Maul ailesini düşününce insanın tüyleri hipotenüse teğet geçiyor gibi ama) yetecek kadar takma el çıkıyor.12" yani hala bilmeyen varsa (sizi cahiller) belirteyim 30cm'lik figürümüzün sert yüzeyleri polystone, kıyafetler ise gerçek kumaştan. Figürden malesef sadece 1,000 adet ve malesef sadece Amerika'da var. Parayı basıp alırım derseniz http://www.thy.com.tr 'den ilk olarak bir Amerika bileti almanız gerekiyor yani. Figürün uçaktan daha ucuz olduğu açık zira figür $150. Doktordan, masraflı Darth Maul gibi bir durum var ama ne diyeyim... Değer!

Related Posts with Thumbnails